UUTISET

12.11.2020

Biopankki kampanjoi syöpätutkimuksen puolesta

Koskettaa jokaista -kampanjalla Helsingin Biopankki haluaa muistuttaa, että syöpätutkimusta voi kuka tahansa edistää antamalla biopankkisuostumuksen ja verinäytteen.

Helsingin Biopankin Koskettaa jokaista -kampanjavideota esitetään paikallisesti Uudenmaan, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan alueella MTV3-kanavalla sekä paikallisradiossa 13.11.–6.12. Kampanjan videoklippejä jaetaan Helsingin Biopankin sosiaalisen median kanavilla Twitterissä ja Facebookissa tunnisteella #koskettaajokaista. Kampanjavideoissa esiintyvät syöpätutkija, professori Olli Carpén, kansanedustaja Paula Risikko sekä harvinaiseen syöpään sairastunut Laura Saarelainen.

Joka kolmas suomalainen sairastuu jossakin elämänsä vaiheessa syöpään. Uudet lääkkeet ja hoidot parantavat sairastuneiden ennustetta. Lääketieteellinen tutkimus selvittää tautien syitä ja tuotekehitys synnyttää uusia hoitoja ja täsmälääkkeitä. Tähän tutkijat tarvitsevat näytteitä sekä sairastuneilta, että terveiltä henkilöiltä. Syöpä koskettaa meistä jokaisen elämää. Auta sinäkin antamalla biopankkinäyte: helsinginbiopankki.fi