OLE OSANA TIEDETTÄ

UUTISET
Sähköisen suostumuksen palvelussa viiveitä - kiitos kärsivällisyydestä!


Biopankin sähköisen suostumuksen (https://suostumus.terveyskyla.fi/HelsinginBiopankki#/suostumus/oletus) palvelu on ruuhkautunut suuresta käyttäjämäärästä johtuen. Mikäli yritit antaa suostumuksen ja suostumuksen ja palvelu toimii hyvin hitaasti tai ei lataudu, yritä myöhemmin uudelleen. Sähköinen suostumuspalvelu toimii useimmilla ajantasaisilla selaimilla (Chrome, Firefox, IE), mutta muutamat käyttäjät ovat raportoineet virheilmoituksia kirjautumisen jälkeen.

Annettuasi suostumuksesi Helsingin Biopankkiin, näytteen voi antaa arkisin laboratorioiden aukioloaikoina (https://www.hus.fi/hus-tietoa/uutishuone/Sivut/Koronavirustilanne-tuo-muutoksia-HUSLABin-toimipisteisiin.aspx), tai se voidaan ottaa seuraavan kerran kun sinusta otetaan laboratorionäytteitä. Näytteenoton vaatima lähete tehdään biopankissa 24h sisällä suostumuksen antamisesta, eikä siitä tule erillistä ilmoitusta. Mikäli joudut sairaalaan, voimassaoleva suostumus mahdollistaa näytteenoton myös osastolla. Kaikki voivat halutessaan antaa suostumuksen ja biopankkinäytteen Helsingin Biopankkiin, mutta ensisijaisesti toimialueemme on Uusimaa, Kymenlaakso, Etelä-Karjala ja Päijät-Häme. Mikäli kotipaikkasi on muualla, suosittelemme tarkistamaan (https://www.biopankki.fi/biopankkien-esittely/) mikä on kotipaikkakuntasi sairaalabiopankki ja antamaan suostumuksesi sinne. 

HUSissa alkaa COVID-19-taudin lääkehoitotutkimus

HUSin tehohoito-osastoilla tutkitaan COVID-19-taudin hoitoa kahdella jo käytössä olevalla lääkkeellä.

HUSin tehohoito-osastoilla paitsi hoidetaan koronaviruspotilaita, myös osallistutaan aktiivisesti niin kansallisiin kuin kansainvälisiinkin tutkimuksiin.  

”Tutkijat eri puolilta maailmaa ovat yhdistämässä voimansa, ja koronaviruspotilaiden hoito- ja diagnostiikkatutkimuksiin liittyviä yhteydenottoja on tullut ilahduttavan paljon”, anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri, dosentti Suvi Vaara HUSin Leikkaussalit, teho- ja kivunhoito -yksiköstä kertoo. Parhaillaan on alkamassa koronavirustartunnan aiheuttaman COVID-19-taudin vuoksi tehohoidossa olevien potilaiden lääkehoitotutkimus, joka on osa WHO:n tukemaa kansainvälistä REMAP-CAP-tutkimusta.

Lue lääkehoitotutkimuksesta lisää tästä linkistä


»
KAIKKI UUTISET
BIOPANKKI-SUOSTUMUKSET JA -NÄYTTEET (2016–)