AJANKOHTAISTA

UUTISET
Näyte biopankkiin? Laki suojaa yksityisyyttäsi, mutta kukaan ei vielä tiedä, mihin tietojasi tullaan käyttämään

Biopankkeihin säilötyt verinäytteet ovat tutkijoille materiaalia, joiden avulla avataan suomalaisen geeniperimän saloja. Geenitestit ja yksilöllistetty hoito tulevat muuttamaan sairauksien hoitoa ja ennaltaehkäisyä ratkaisevasti.Biopankkeihin säilötyt verinäytteet ovat tutkijoille materiaalia, joiden avulla avataan suomalaisen geeniperimän saloja. Geenitestit ja yksilöllistetty hoito tulevat muuttamaan sairauksien hoitoa ja ennaltaehkäisyä ratkaisevasti.Lue Apu-lehden artikkeli tästä

Genomitieto mullistaa hoidon

Teknologia tuo vinhaa vauhtia potilaan elämää parantavia vimpaimia. Moottoroitu eksoskeleton nostaa halvaantuneet kävelemään ja robottikädet sekä pyörätuolit liikkuvat ajatuksen voimalla. Geeniteknologiat kirittävät kehitystä kuitenkin omassa sarjassaan. Genomitieto auttaa paitsi selvittämään sairauksien syitä myös aikaistamaan diagnooseja ja hoitoa.

Lue mielenkiinoinen artikkeli tästä linkistä

Biopankkilähettiläs aloittaa Päijät-Hämeessä – Tarkoituksena on perehdyttää henkilökuntaa ja asiakkaita

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on palkannut historiansa ensimmäisen biopankkilähettilään. Tampereen yliopiston ensimmäisen vuoden lääketieteen opiskelija Eemil Pesonen  on saanut kesäpestiinsä perehdytyksen Husin biopankissa, jossa lähettiläitä on jo ollut useamman vuoden ajan.

Lue kesälähettilään ajatuksia tästä

»
KAIKKI UUTISET
BLOGIKIRJOITUKSET
Lapsen sairastuminen ja sairastaminen on syvästi perhettä ja usein myös perheen lähipiiriä koskettava asia.

Lasten ja nuorten biopankkinäytteiden ja terveystietojen avulla lapsille ja nuorille tyypillisiä sairauksia voidaan tutkia entistä paremmin, ja näin edistää eri sairauksista kärsivien lasten ja nuorten terveyttä ja hoitoa. Tutkimustuloksien avulla voidaan tulevaisuudessa oppia kohdentamaan muun muassa yksilöllinen oikea hoito, oikealle potilaalle ja oikeaan aikaan.Lue blogi tästä linkistä

Biopankkitoiminta esillä Oodi-kirjastossa

Helsingin Biopankki järjesti 8.4. helsinkiläisille biopankkipäivän upeassa Oodi-keskustakirjastossamme.

Annoin biopankkisuostumuksen – mihin näytteitäni ja tietojani käytetään?

Helsingin Biopankin kirjallisessa tiedotteessa biopankkisuostumuksen ja -näytteenantajalle kuvataan biopankin toimintaa ja tuodaan esille seitsemän oikeutta. Jo lähtökohtaisesti biopankkitoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen.

»
KAIKKI KIRJOITUKSET