AJANKOHTAISTA

UUTISET
Genomitieto mullistaa hoidon

Teknologia tuo vinhaa vauhtia potilaan elämää parantavia vimpaimia. Moottoroitu eksoskeleton nostaa halvaantuneet kävelemään ja robottikädet sekä pyörätuolit liikkuvat ajatuksen voimalla. Geeniteknologiat kirittävät kehitystä kuitenkin omassa sarjassaan. Genomitieto auttaa paitsi selvittämään sairauksien syitä myös aikaistamaan diagnooseja ja hoitoa.

Lue mielenkiinoinen artikkeli tästä linkistä

Biopankkilähettiläs aloittaa Päijät-Hämeessä – Tarkoituksena on perehdyttää henkilökuntaa ja asiakkaita

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on palkannut historiansa ensimmäisen biopankkilähettilään. Tampereen yliopiston ensimmäisen vuoden lääketieteen opiskelija Eemil Pesonen  on saanut kesäpestiinsä perehdytyksen Husin biopankissa, jossa lähettiläitä on jo ollut useamman vuoden ajan.

Lue kesälähettilään ajatuksia tästä

Potilastiedon louhinta mullistaa tutkimuksen ja hoidon

Tekoäly on osa modernia tilastotiedettä, ja sitä on sovellettu pitkään monilla teollisuudenaloilla. Koneet voidaan ohjelmoida tekemään tarkkoja päätöksiä nopeasti ja väsymättä, kunhan merkityksellistä opetusmateriaalia on tarpeeksi. Tekoälyyn perustuvien tutkimusmenetelmien soveltaminen lääketieteeseen hyödyttää sekä potilasta että yhteiskuntaa, sillä näin pystytään tuottamaan entistä vaikuttavampia hoitoja nykyistä tehokkaammin.

Lue lisää uutisesta tästä

»
KAIKKI UUTISET
BLOGIKIRJOITUKSET
Biopankkitoiminta esillä Oodi-kirjastossa

Helsingin Biopankki järjesti 8.4. helsinkiläisille biopankkipäivän upeassa Oodi-keskustakirjastossamme.

Annoin biopankkisuostumuksen – mihin näytteitäni ja tietojani käytetään?

Helsingin Biopankin kirjallisessa tiedotteessa biopankkisuostumuksen ja -näytteenantajalle kuvataan biopankin toimintaa ja tuodaan esille seitsemän oikeutta. Jo lähtökohtaisesti biopankkitoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen.

Pitääkö olla huolissaan?

Aiemmassa blogitekstissäni käsittelin biopankkien hyötyjä. Esitellessäni Helsingin Biopankin toimintaa erilaisissa tapahtumissa ja HUS-laboratoriossa ihmiset tiedustelevat minulta hyötyjen lisäksi usein tietosuojaan ja tietoturvaan liittyviä asioita biopankkitoiminnassa.

»
KAIKKI KIRJOITUKSET